Gebruiksaanwijzing

De MVO-zelfscan is ontwikkeld voor de webbrowsers Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer (versie 8+).

Uw gegevens worden vastgelegd in uw persoonlijke account. Uw gegevens zijn alleen toegankelijk voor personen met wie u zelf uw wachtwoord deelt.

Na registratie krijgt u een overzicht met 7 thema’s en maximaal 20 meerkeuzevragen. U kiest zelf welke thema’s en vragen u wilt invullen. Als u een vraag overslaat komt dit thema niet in de documenten.

De antwoorden die u aanvinkt komen in de externe MVO-rapportage. De externe MVO-rapportage is een Word document waarin u (indien gewenst) de omschrijving van antwoorden kunt aanpassen. Gebruik het tekstvak onder de vraag om aanvullende maatregelen (indien van toepassing) toe te voegen en aansprekende voorbeelden te benoemen. De inhoud van het tekstvak wordt overgenomen in de externe rapportage en kan daar eventueel nog worden aangepast.

De antwoorden die u niet aanvinkt komen in de interne MVO-actielijst. De interne MVO-actielijst is een Word document waarin u de verbeterpunten kunt aanpassen en aanvullen. Uw opmerkingen voor de interne actielijst worden ook in dit document overgenomen.

Iedere vraag bevat handige tips

Bij elke vraag staan tips. Deze tips worden overgenomen in de bijlage van uw interne actielijst, zodat u ze bij het uitwerken van uw actielijst kunt gebruiken.

Tips:

  • Als u nog geen wapenfeiten kunt melden bij MVO-thema’s die uw opdrachtgevers belangrijk vinden, geef dan in uw externe MVO-rapportage aan hoe u met deze thema’s aan de slag gaat.
  • Beschrijf in uw externe MVO-rapportage welke certificaten u heeft behaald of welke gedragscodes u toepast. Bijvoorbeeld het VCA-certificaat, CO2-bewust certificaat of de gedragscode Bewuste Bouwers voor bouwplaatsen. Daarmee toont u aan dat u continu en systematisch aandacht geeft aan MVO-thema’s.
  • Gebruik uw rechtermuisknop en “Veld bijwerken” om de paginanummers in de inhoudsopgave van de rapporten bij te werken.

Contact

Voor vragen en opmerkingen: Helen Visser, Bouwend Nederland
tel. 079-3252105, H.Visser@bouwendnederland.nl